Bloggen:
Kundesenter:
Våre butikker:

Årbok

Fra 79,- *

Last ned gratis programvare

Last ned programvare Design online

Også tilgjengelig på smartphone og nettbrett:

CEWE FOTOBOK i forskjellige formater:

Lag en årbok med bilder hos CEWE Japan Photo!

En foto-årbok er en veldig god måte å oppbevare dine beste minner på. En årbok er en slags minnebok om året som gikk, hvor du kan sette inn bildene dine og små tekster om ditt og familiens år. Hvis du mangler litt inspirasjon til å komme i gang med å lage årboken din, bør du lese her og få gode idéer.

Her får du gode tips til å lage årboken din

Her hos CEWE Japan Photo kan du lage en fotobok som årbok. Du kan lage din egen årbok ved å bygge den opp enten kronologisk, det vil si måned for måned, eller tematisk, det vil si at du deler inn boken i temaer/ begivenheter/ hendelser. Gjør det som passer deg best! Hvis du har lyst til å fortelle om året ditt ved å vise bilder fra året som gikk en måned av gangen gjennom hele året, gir vi deg noen gode idéer her til hva du kan vise bilder av i årboken din for 2018:

Hvis du vil gjøre det enkelt for deg selv, kan du løpende legge bildene dine i mapper på pc-en. Lag en mappe for hver måned og legg bildene dine i dem etter hvert som du tar dem. Sorter bildene dine når du har tid og lyst. Da har du bilder fra året som gikk når du skal sette i gang med å lage din egen årbok, og en stor del av jobben er dermed gjort.

Årbok 2018 måned for måned

Januar: Et splitter nytt år begynner, en helt ny måned, uke og dag. Hva har skjedd i din januar? Satte du i gang med noe nytt, eller fik du noen gode idéer som skulle føres ut i livet i løpet av 2018? Det kan også være at det var snø i januar og at du har noen stemningsfulle landskapsbilder og et par gode historier som kan knyttes til bildene.

Februar: Den korteste måneden i året, men det betyr ikke at den ikke kan være begivenhetsrik! Har det skjedd noe spennende for deg i februar måned? Husk at det ikke trenger å være hårreisende spennende ting som skal være med i årboken din. Det må bare være ting som betyr noe for deg. Så om det er at du har malt stua rosa, Olivia har lært å gå eller hunden har fått valper, er det det skal være bilder av i foto-årboken din. Dessuten er det også i februar at det er fastelavn. Har du barn, har du helt sikkert noen fine bilder av en søt Spiderman og en vakker Elsa med fastelavnsris i hendene.

Mars: Der begynte våren så smått å titte frem. Den første vårmåneden symboliserer på forskjellige måter begynnelsen. Ikke bare i naturen, hvor det kommer små fine knopper i trær og busker, men også i oss selv, hvor nye idéer kanskje oppstår eller trangen til fornyelse viser seg. Skjedde det noe spesielt for deg i mars måned? Var det her du plutselig fikk lyst på en ny frisyre eller til å ommøblere i stua? Finn fram bildene og se hva den første vårmåneden bød på av stort og smått.

April: I april begynte årets feiringer så smått å finne sted. Mange skulle enten ha eller være gjest i en konfirmasjon eller et bryllup, og kanskje dere også har vært med på en stor fest? Kanskje dere til og med selv har ønsket en sønn eller datter velkommen i de voksnes rekker eller har vært på en annen koselig feiring? Da har du garantert en hel del bilder som fortjener en plass i foto-årboken din.

Mai: Kanskje varmen og solen begynte å melde seg i mai måned. Hvis du var heldig, var det kanskje muligheter for å spise frokost på terrassen, og det har du sikkert også et par bilder av. Hva har ellers skjedd i mai måned i familien din? Kikk gjennom bildene i mappen du allerede har laget.

Juni: Juni måned bød på siste skoledag for barna, det har du sikkert også bilder av. Juni er også, hvis man er heldig, dager på stranda eller koselige skogturer med matpakker.

Juli: Sommer i all sin prakt! Kanskje familien har vært på ferie eller på småturer rundt om i landet? Husk også at hagen, hvis du har en, kan være kjempefin om sommeren. Drivhus? Bilder av det også. Kanskje hvor barna sitter og spiser rabarbragrøt med fløte og gode, søte jordbær? Ellers er sommeren også turer på stranda, vannkrig i hagen, sykkeltur til skog og strand eller bare lange, dovne dager i en god stol med en spennende bok og et glass iskald saft eller iskaffe.

August: Har du barn? Da var der helt sikkert skolestart på menyen i august måned. For noen var det aller første skoledag, mens andre har gått på skolen i flere år og skulle begynne på neste trinn. De store tenåringene begynte kanskje på videregående eller på studier?

August kan også være så mye annet enn barn og skolestart. Varmen kan være trykkende og det kan være lyn og torden. Opplevde dere det i sommer? Hva gjorde dere? Satt dere og beundret uværet i sofaen, og tok dere flotte bilder av lynene, skybruddet og hyggen under teppene i deilig tørrvær?

September: Da var sommeren på hell. Lyset var magisk, og det var kanskje fortsatt vær til å være ute. Kanskje dere har bilder av hagen som ble gjort vinterklar? Eller av årets eplehøst som ble syltet?

Oktober: Høstferie for hele familien, hvis dere var så heldige. Naturen er kjempevakker i oktober måned, og det gås ofte mange turer i skogen. Det er nok også her familien gjorde seg klar til å trekke inn og kose seg med spill og varm kakao.

November: Skjedde det noe på jobb som har hatt betydning for deg? Hadde noen i familien bursdag? Ellers går november ofte sin stille gang fram mot den koselige julemåneden. Tiden ble kanskje brukt på å kose seg med barna om ettermiddagen, drikke varm kakao og bake boller, spille spill og kose seg i varmen, mens vinteren hadde sitt inntog. Husk å forevige hverdagsstundene også, livet vårt består jo ikke bare av gledelige begivenheter og fester, men også dagligdagens hendelser er verdt å ta bilder av.

Desember: Så ble det endelig desember med alt det innebærer av julekos! Da er minneboken din om året som gikk snart slutt. Julemåneden må selvfølgelig også foreviges med bilder av det fine juletreet, det julepyntede hjemmet og de nisseluekledde barna. Husk også at hagen og inngangen til huset kan være vakker og stemningsfull i desember. Kanskje dere hadde pyntet med lys og lysende nisser og isbjørner? Eller kanskje familien din liker hagenisser best? Uansett hva, bød dere sikkert julen velkommen. Ta et par flotte bilder og sett i årboken, og avslutt med bilder fra nyttårsaften, hvor dere sier farvel til det gamle året og ønsker et nytt år velkommen.

Bygg opp årboken som du vil

Når du lager en fotobok som årbok, kan du bruke akkurat det formatet du synes passer godt til boken din. Husk også at du kan legge til flere sider underveis hvis det blir nødvendig.

Du kan selvfølgelig lage din egen din årbok måned for måned og fylle den med bilder av forskjellige opplevelser og ting som har hatt betydning for deg i årets løp. Men du kan også lage en tematisk årbok om, for eksempel, årets gang i hagen, årets oppskrifter eller et år med Olivia og Oscar. Det er helt opp til deg! Husk at vi har formater og størrelser av fotobøker som passer til ethvert behov – også ditt!

Lag også en kjempefin forside til årboken din for 2018. Det kan være et spesielt fint bilde fra året som gikk, eller du kan ta et for anledningen. Skriv eventuelt overskriften med elegant effektlakk, og du har en vakker bok du kan ha liggende framme.

God fornøyelse med å lage din egen årbok 2018!