Meld deg på nyhetsbrev - få 75,- til en CEWE FOTOBOK
Kategori
Type
Merke
Pris fra-til
Babybok

Babybok

Lag en babybok med de fineste bildene av babyen deres.

 • Mange formater å velge mellom
 • Personlig design
 • Effektlakk for de fleste formater
fra 89,-

Lag en babybok med bilder og koselige tekster

Lite er koseligere enn å mimre tilbake til barnas aller første leveår. Og den aller beste måten å sikre minnene på, er å samle alle de fine bildene av barnet i en flott babybok.

Selv om resultatet blir imponerende, er det faktisk svært enkelt. «Alle» nybakte foreldre har jo et vell av fine fotografier av den lille gullklumpen. Alt dere må gjøre, er derfor å sette av en kveld til å samle dem i en CEWE FOTOBOK. Det kommer garantert til å bli en av de aller koseligste tingene dere gjør.

Både dere og senere barnet – samt barnebarn, oldebarn og alle som kommer etter – vil også garantert elske å bla i boka og mimre.

Tips til innholdet i babyboka

Akkurat hva barnets første bildebok skal inneholde, bestemmer selvfølgelig dere. For at den skal gi glede i mange år fremover, er det likevel lurt å tenke på den som en minnebok.

Det betyr, kort fortalt, å lage den som deres personlige historie om barnets første tid.


Slik planlegger dere innholdet i babyboka steg for steg:

 • Velg hvilken periode den skal ta for seg. Mange velger å lage boka om barnets første år, men dere kan også for eksempel sette grensen ved barnehagestart. Dere bør uansett ikke velge et altfor langt tidsspenn. Dere bør jo samle minnene før de viskes bort! I tillegg kommer barnet garantert til å elske å se seg selv som baby mye tidligere enn dere tenker.
 • Finn frem alle bildene dere har, og samle dem i en mappe på datamaskinen slik at det blir lett å finne dem.
 • Skal dere også ha med graviditeten? De fleste vil synes det er koselig å i hvert fall ha med noen få bilder. Gode tips kan være ultralydbildene, et bilde av mammas store mage, og kanskje et foto av mor og far på fødeavdelingen – hvis dere fikk tatt et slikt bilde før fødselen virkelig kom i gang.
 • Hvis dere har spart på armbåndet den nyfødte fikk på sykehuset, vil et bilde av dette være et koselig element i babyboka. Andre koselige tilleggselementer kan være sykepleiers notater om høyde, vekt, osv. kunngjøringen av fødselen i avis og/eller i sosiale medier – gjerne med utvalgte kommentarer – og huset dere bodde i. (Det hender jo at man flytter.)
 • Hva slags tekster skal dere lage? Ikke alle liker å skrive, og ikke alle er flinke til det. Men å ta med noen ord vil gjøre det enda koseligere når dere skal mimre senere. Tips kan være å skrive litt om hvordan de første dagene til barnet var, og små detaljer som første gang det spiste annet enn melk, krabbet, smakte snø, og liknende. Lister over gaver til fødsel, dåp/navnedag og så videre er også fine knagger til senere.

Slik lager dere babyboka

Å lage selve babyboka er enkelt.

 • Last ned vårt gratis program CEWE FOTOVERDEN på samme datamaskin eller nettbrett som bildene er lagret.
 • Velg CEWE FOTOBOK og deretter den størrelsen dere vil ha på boka.
 • Sett inn babybildene dere vil ha med, og pynt med clipart, skrift, rammer hvis dere ønsker det. Programmet gir svært store muligheter, så prøv dere frem. Dere kan designe sidene helt fritt, eller bruke våre ferdiglagde babybok-maler som utgangspunkt.
 • Prøv å variere boken med noen virkelig store bilder, og andre sider med flere små.
 • Det er når som helst mulig å legge til flere sider i boken, dersom det skulle bli nødvendig.
 • Hvis dere ikke blir ferdige på én kveld, er det bare å lagre arbeidet og fortsette på et annet tidspunkt.
 • Når babyboka er ferdig og dere er fornøyde, legger dere den i handlekurven og gjennomfører bestillingen.

En super gaveidé

Når babyboka er ferdig, har dere ikke bare en bok dere selv vil ha stor glede av i mange år fremover.

Den er også den ultimate julegaven til besteforeldrene! Siden boka allerede er ferdig laget, er det svært enkelt å bestille et eksemplar til dem også.

Hvis dere ikke lager fotoboka sammen, vil den også være verdens aller best tenkelige gave når dere feirer den første mors- eller farsdagen. Utfordringen blir bare å holde det hemmelig. Å bla gjennom alle de nydelige babybildene vil jo få gleden og stoltheten til å svulme.

God fornøyelse med babyboka – både underveis og i mange år fremover!