Se tilbake på de gode reiseminnene i en personlig feriebok

Når vi ikke kan reise så mye, så er det veldig fint å se tilbake på alle de gode minnene fra tidligere reiser. Du har sikkert tatt mange reisebilder, som du kan bruke til å fortelle feriehistorien i en fotobok. Her gir vi deg inspirasjon til hvordan du kan bruke bildene dine for å skape en spennende fotobok.

Hvilken ferie skal du dokumentere i fotoboken din?

Det trenger ikke nødvendigvis å være bilder fra din siste ferietur som foreviges i boken. Du kan gjerne lage en feriebok med reiser du var på for flere år siden. Det trenger heller ikke være ”the trip of a lifetime” som skal dokumenteres i boken – selv om denne historien selvfølgelig også fortjener å fortelles i en fotobok – charterferien med hele familien til Mallorca, storbyturen til Berlin med venninnene dine eller teltturen i skogen er også opplevelser som fortjener å bli foreviget i en fotobok. Det er det som er så fint med fotobøker: Du bestemmer helt selv hva boken din skal handle om!

Tips: Reiste du sammen med andre? Da kan du jo gi dem en kopi av fotoboken! Dette er en gave som de helt sikkert vil sette stor pris på i mange, mange år.

Slik foreviger du dine reisebilder med fem enkle steg

Det trenger ikke være så veldig komplisert å lage en fotobok. I vårt gratis fotoprogram, CEWE FOTOVERDEN, kan du enten bygge opp fotoboken din fra bunnen av, eller så kan du bruke fotobokassistenten. Fotobokassistenten setter alle bildene dine inn i layouten du velger. Deretter trenger du bare å legge til tekst og eventuelt flytte rundt på et par av bildene. Enkelt og greit! Uansett hvilken løsning du velger, så er fremgangsmåten den samme:

1. Sorter bildene dine og tenk litt over hvordan du vil bygge opp fotoboken. Det kan for eksempel være etter opplevelser eller kronologisk dag for dag.
2. Last ned fotoprogrammet, og velg layouten du vil bruke.
3. Legg til bilder, personlig tekst og andre designelementer.
4. Se gjennom fotoboken din, før du legger den i handlekurven.
5. Gjennomfør bestillingen av fotoboken din.

Tips: Fotoprogrammet kan lagre fotoboken din på PC-en/Mac-en din, slik at du enkelt kan gå til og fra boken.

Lag liv på sidene i ferieboken din

Du har nesten uendelig med designmuligheter, slik at du kan lage fotoboken din akkurat slik du vil ha den. Det kan også være en liten fare for at du ender opp med at bildene drukner i andre designelementer. Derfor er tommelfingerregelen: Less is more!

En måte å holde fokus på bildene er ved å minimere tekstene, slik at de bare nevner hvor bildene er tatt. Det kan også fort bli litt ensformig for leseren å se på side etter side med den samme layouten og samme størrelsen på bildene. En enkel måte å løse dette på, er ved å gi bildene forskjellige størrelser. For å gi alt et helhetlig inntrykk, kan det være lurt å for eksempel la alle bildene være firkantede. På noen av sidene kan du legge til et overraskende element, som bryter med normen. Det kan du gjøre ved å for eksempel sette inn i en rund mal, som vist i eksempelet over.

Kom i gang med ferieboken her

God fornøyelse med å lage din feriebok!