Meld deg på nyhetsbrev - få 75,- til en CEWE FOTOBOK
Kategori
Type
Merke
Pris fra-til
Kokebok

Kokebok

Samle favorittoppskriftene i din egen, personlige kokebok

 • Mange formater å velge mellom
 • Personlig design
 • Effektlakk for de fleste formater
fra 89,-

Lag din personlige kokebok

Tenk om én kokebok hadde alle dine favorittoppskrifter samlet mellom permene? Hadde ikke det vært fantastisk? Det er faktisk mulig. Lag din egen kokebok som en CEWE FOTOBOK, med tekst og dine egne bilder, og gi den akkurat det designet du liker best.

Perfekt til deg selv – og som gave

Å lage sin egen kokebok høres kanskje litt selvopptatt ut? Sannheten er snarere tvert imot.

Alle familier har et stort eller lite skattkammer av oppskrifter som den virkelig elsker. Noen retter har gått i arv, som bestemors kjøttkaker og svigermors rabarbrakompott. Andre har kommet til de siste årene, og gått sin seiersgang i juleselskaper eller rundt middagsbordet i hverdagen.

Når du lager din egen kokebok, kan du samle alle mellom to permer – og sørge for at de lever videre. Det er en fantastisk, personlig gave til barna når de flytter ut. Eller til deg selv når du, litt stresset, skal handle inn til bursdagsmiddagen – eller tar på forkleet for å lage maten.

Alt du må vite står jo i kokeboka!

Planlegg din egen kokebok

Selve det å lage familiens egen kokebok, er ikke særlig vanskelig. Det kan faktisk være ganske så koselig – og sosialt hvis dere sitter sammen og mimrer og drømmer mens dere fyller sidene.

For virkelig å gjøre oppskriftsboka nyttig og lett å bruke, bør du imidlertid bruke både tid og mye hjerte i planleggingen. Et godt tips er å organisere oppskriftene slik at de blir lette å finne.

Én mulig systematisering kan være den følgende:

 • Familiens livretter
 • Raske hverdagsmiddager
 • Mat til helgekosen
 • Festmiddager
 • Våre favorittdesserter
 • Familiens favorittkaker
 • Våre festoppskrifter (jul, påske osv.)
 • Snacks vi elsker
 • Register over oppskriftene fra A–Å.

Slik finner du oppskriftene

Når selve rekkefølgen er bestemt, begynner jobben med å velge ut oppskriftene som skal med. Spør familien! Hvilke oppskrifter vil de bevare? Dette gjør arbeidet mer sosialt – og du kommer garantert til å huske enda flere matminner som gir vann i munnen.

Det blir garantert koselig også, for gjett om svigermor blir glad når du ringer henne for å høre hvordan hun lager den fiskesuppa!

Andre oppskrifter henter du frem fra nettsidene hvor du fant dem, eller i esken med utklipp fra magasiner, aviser og oppskriftshefter.

Slik lager du kokeboka

Når inndelingen er satt og oppskriftene bestemt, gjenstår kun det praktiske: Å lage selve kokeboka. Det høres kanskje vanskelig ut, men er i virkeligheten svært enkelt. Her er vår anbefaling til hvordan du gjør det:

 1. Last ned vårt gratis fotoprogram til å designe kokeboka i. Gå til CEWE FOTOBOK.
 2. Velg det formatet og designet du liker best. Et godt råd er å sjekke skrifttypen nøye når du lager den første siden. Sjekk at både tall og bokstaver blir tydelige og lette å lese. Da slipper du at 2 hg sukker ser ut som 2 kg sukker. Velg også et stort nok format, slik at bildene kommer til sin rett. På Youtube fins det mange videoer som viser hvordan du kommer i gang, og tips til hvordan du tilpasser utseendet.
 3. Skriv inn oppskriftene én etter én – eller ta et bilde av arket hvor de står. Litt tape på baksiden sørger for at papiret ligger flatt når du tar bildet. Oppskrifter du har funnet på internett, kan du enkelt kopiere inn på sidene.
 4. Legg inn egne bilder av maten der du har det. Sett gjerne også inn fine bilder av familien. Kokeboka blir enda koseligere og mer personlig når bestemors ansikt lyser opp ved siden av eplekakeoppskriften, et juleselskapsbilde pryder inngangssida til festmat-kapittelet, og ungenes kakebakst ledsager pepperkakene.
 5. Fyll inn registeret etter hvert som du fyller sidene i boka, ved hele tiden å skrive navnet på oppskriften og sidetallet den står på. Sorter oppskriftene alfabetisk underveis – og husk at sidetallene endres hvis du legger inn nye sider foran i boka.

Lag din egen kokebok med gratis app

Vi anbefaler å bruke vårt gratis fotoprogram CEWE FOTOVERDEN til å lage kokeboka, og bestille den på nett når du er ferdig. Du kan også lage den direkte på nett – uten fotoprogram.

Lykke til – og god fornøyelse!