Konseptfotograf

 

RIKKE ALBRETSEN

Rikke Albretsen er en konseptuell foto- og videograf som er bosatt i Oslo. Hun har blitt beskrevet som vanskelig å putte i en konkret kategori ettersom hun opererer innenfor mange felt på sin egen måte. Noe hun er kjent for er svart-hvitt fotografier. Tidligere har Rikke vist fram fotografier ved utstillingene Placebo (2017) og Kunst FTW (2017). Rikke Albretsen er utdannet ved Bilder Nordic School of Photography og har jobbet I Cewe JapanPhoto på Hovedlageret i tre år.

Plastic | Canon EOS 5D Mark III © Rikke Albretsen

Olympus TG-4 © Rikke Albretsen

Curiousness | Canon EOS 5D Mark III © Rikke Albretsen

Hvor lenge har du fotografert?

Jeg har fotografert siden jeg var ganske ung - det startet med engangskamera, utviklet seg videre til digitalkamera og senere endte det med speilrefleks som gjorde fotograferingen mer seriøst for meg i 2009.

Hva liker du best å ta bilder av?

Det jeg liker best å fotografere er detalj- og teksturbilder, men jeg er en konseptuell fotograf, så det kommer veldig an på hva konseptet mitt er på det tidspunktet.

Hva har du i fotobagen?

I fotosekken (det er mer ergonomisk) har jeg Canon EOS 5D Mark III og Canon EOS R. Canon EF 50mm f./1.4, Canon EF 16-35mm f./4.0 og Canon EF 24-105mm f./4.0. I tillegg til dette så har jeg også med meg mitt Olympus Though 4, samt ekstra minnekort.

Hvis du hadde et ubegrenset budsjett, hvilket kamera og objektiv hadde du kjøpt?

Med ubegrenset budsjett ville jeg kjøpt det meste av RF-optikken til Canon samt det nyeste kamerahuset på det eventuelle tidspunktet.

Hva er ditt beste fototips?

Vær tilstedet, engasjert og oppmerksom. Bli så godt kjent med kameraet ditt som over hodet mulig - det skal være en forlengelse av armen din.

Worst Case Scenario | Canon EOS 5D Mark III © Rikke Albretsen

XXXY_02 | Canon EOS 5D Mark III © Rikke Albretsen