Prosjektet - "Bil"

av Elisabeth Nordskog

Prosjektet

I dette prosjektet vil jeg trekke frem noe som har fulgt meg siden jeg var et lite brødfrø. Jeg er jo fra bygda, og hva er vel ikke bygda uten bil? Og siden jeg er naturfotograf i tillegg, fant jeg ut at dette er noe man kan gjøre noe kult ut av. Noe eget og personlig. Jeg har en fjern drøm. Det er å reise rundt i hele verden, å fotografere fete biler i naturen. Vi har så sykt mye natur i verden. Kontrastene fra vinter, vår, høst og sommer til regnskog, ørken, vinterstorm og det eventyrlige. Jeg elsker virkelig den kontrasten mellom et kjøretøy og moder natur som er så stor, massiv og vakker.

I 2018 bodde jeg i Trondheim, og tenkte jeg bare ville kaste ut der at jeg ønsket å prøve å fotografere biler i natur. Kom i kontakt med en som hadde ett par kjenninger med biler som kunne være aktuelle til dette prosjektet. Lite visste jeg at det som dumpa ned i fanget mitt da var en Porsche, som for øvrig er en av mine favorittmerker, en Ford Mustang Shelby GT350R, eneste registrert i Norge og en Ferrari! Har vel aldri hatt så store øyne, så høyt blodtrykk og så mye adrenalin før.

Dette var også på høsten. Høsten er en av mine favorittårstider. Nettopp på grunn av fargene det gir. Man kan virkelig få hjernen på kok av kreativitet når man kan bruke høstnaturen som et hovedelement i alt. Kontraster og helhet. Målet mitt var å prøve å fange målløse bilder av bilene jeg fikk blandet inn i fantastisk norsk natur. Etter dette ble jeg helt frelst, og gleder meg som et barn til neste bil-shoot!

© Elisabeth Nordskog

© Elisabeth Nordskog

© Elisabeth Nordskog

© Elisabeth Nordskog

© Elisabeth Nordskog

© Elisabeth Nordskog

© Elisabeth Nordskog

© Elisabeth Nordskog

© Elisabeth Nordskog

© Elisabeth Nordskog

© Elisabeth Nordskog

Elisabeth Nordskog

Jeg fikk mitt første kamera da jeg ble konfirmert i 2007. Husker gleden var stor. For jeg hadde alltid lånt kameraet til mennesker rundt meg. Det var åpenbart mye å sette seg inn i for en 15 åring den gang, så jeg begynte nok ikke for fullt med kameraet før 2009. Men jeg husker enda det første bildet jeg tok. Det var en bie på en blomst. Med en Nokia N8. Jeg lette nok allerede da etter det såkalte «øyeblikket». Har alltid jaktet et øyeblikk som viser en følelse som uttrykker noe og som gir meg noe. Et budskap eller en historie. Eller bare noe sinnssykt kult. Har alltid vært ei lita frøken med masse adrenalin i blodet.

Se flere av bildene til Elisabeth på Instagram.