Prosjektet - "Rainy Day"

av Beate Willumsen

Prosjektet

De siste årene har jeg jobbet med en rekke prosjekter - noen veldig små og kortvarige, andre over lengre perioder. Noen av prosjektene mine tror jeg aldri vil bli ferdig, da jeg plutselig kan få ånden over meg til å supplere med nye bilder. Dette prosjektet, med den lite kreative tittelen “Rainy day”, er vel ett av de korteste og mest komprimerte prosjektene mine.

Kjæresten min og jeg var på ferie i Vietnam sommeren 2017 og hadde innlosjert oss på et hotell midt i Hanoi by. Vi slo litt ekstra på stortromma og booket oss inn i en suite med egen balkong som hang 2-3 etasjer over en travel gate. Planen var å sitte der ute og se på livet, med noe godt i glasset - det var før himmelen åpnet seg!

Med noe som minnet om monsunregn utenfor, var det ikke annet å ta seg til enn å ligge på sengen å se på TV. Jeg for min del ble trukket mot balkongen og lot meg fascinere av det spennende perspektivet. Store paraplyer, regnponchoer og bare føtter i de regnfylte gatene. Det som gjorde det hele ekstra spesielt, var at det brått nesten ikke var biler å se! Dette gjorde motivene enda mer spennende. Mennesker som myldret på kryss og tvers til fots, på sykkel eller moped. Klokkeslett stempelet på bildefilene viser at jeg sto der og fotograferte i 2 timer.

Det tok et par år før jeg hentet frem og jobbet med disse bildene og først da så jeg hvor mange bilder jeg faktisk hadde på harddisken - flere hundre! Mange av bildene gav meg ikke noe spesielt, men en håndfull har fått leve videre i dette miniprosjektet, som altså ble til helt spontant og kun varte i 2 timer en regnværsdag i juli 2017. Jeg liker det humoristiske hvor paraplyer har fått føtter, det optimistiske ved at livet går sin gang og det fargerike uttrykket med variasjoner i farger og mønster.

© Beate Willumsen

© Beate Willumsen

© Beate Willumsen

© Beate Willumsen

© Beate Willumsen

© Beate Willumsen

© Beate Willumsen

© Beate Willumsen

© Beate Willumsen

© Beate Willumsen

Beate Willumsen

Beate Willumsen er selvstendig næringsdrivende fotograf og kunstner med tilhold i Viken fylke. Til daglig fotograferer hun familier, barn, konfirmanter og boudoir, i tillegg til oppdrag for bedrifter. Beate fotograferer også fine art/kunst portretter, både for egen del i form av prosjekter, men stadig oftere for kunder som ønsker mer kunstnerisk uttrykk på veggbildene sine. Beate er medlem av Norges Fotografforbund, og var på Landslaget i fotografi både i 2017 og 2018.