Prosjektet - "Underdog"

av Ole Walter Sundlo

Prosjektet

Normalt er jo foto av hunder utfordrende i og med at de løper og hopper og spretter og ofte er overalt. Dette prosjektet hadde helt andre utfordringer. Jeg startet opp prosjektet i 2018, fikk inspirasjon fra en annen fotograf fra Latvia(tror jeg) som hadde sitt prosjekt kalt “underlook”. Jeg tenkte at dette ville jeg prøve å få til. Jeg hadde da jeg startet tilgang til studio i Sandvika og fikk god hjelp av en fotokollega som hjalp meg å sveise og ordne en solid rigg og skaffet en solid glassplate hundene skulle stå på. Dette sammen med et raskt kamera, vidvinkel, og studiolamper gjorde at bildene fikk et fint lys og ble sylskarpe!

Etter litt forberedelser satt jeg igang og fikk via Facebook kontakt med en del hunde-eiere som ville være med på dette. Målet mitt var å fange øyeblikk og øyekontakt med hunden sett nedenfra, men hvordan gjør man det? Hundene jeg fikk med var lette og fine hunder som egnet seg til glassplaten jeg hadde. Meningen var å fotografere mange nok hunder til å kunne lage en kalender og evt. en bok og utstilling til slutt. Slik gikk det ikke, jeg jobber som fotograf ellers også, og fikk mer jobb på dagtid, og så dukket pandemien opp og alt ble lagt på is De 15-20 hundene jeg fikk fotografert var noen helt fantastiske modeller, alle smilte til fotografen og noen hadde også noen helt fantastiske akrobatiske øvelser på glassplaten de stod på. Hundens eier var alltid med på den ene siden av glassplaten og hadde med godis som ble plassert rundt om på platen, med andre ord et godt samarbeid mellom hund, eier og fotograf.

© Ole Walter Sundlo

© Ole Walter Sundlo

© Ole Walter Sundlo

© Ole Walter Sundlo

© Ole Walter Sundlo

© Ole Walter Sundlo

© Ole Walter Sundlo

© Ole Walter Sundlo

© Ole Walter Sundlo

© Ole Walter Sundlo

Ole Walter Sundlo

56 år, oppvokst og bor i Bærum. Ole Walter jobber som profesjonell fotograf og er medlem av Norges Fotografforbund. Han fotograferer bryllup, familier, hunder, reklamebilder av biler, sport, bolig og natur og kunstfoto. Han har hatt foto som hobby og lidenskap, og valgte i 2012 å ta denne lidenskapen videre til å bli en jobb.

Se flere av bildene til Ole Walter på hjemmesiden hans.