Meld deg på nyhetsbrev - få 75,- til en CEWE FOTOBOK
Kategori
Type
Merke
Pris fra-til
Bildevegg

Bildevegg

Lag en vakker bildevegg, i stua eller andre rom

  • Stort utvalg av formater og størrelser
  • Mange ulike rammer
  • Full frihet til utformingen
fra 39,-

Lag en flott og personlig bildevegg

Med en fotovegg får du det beste fra flere verdener: Du får utløp for kreativiteten, sjansen til å gi flere favorittbilder hedersplassen de fortjener, og – ikke minst – den enhetlige kollasjen av ulike bilder skaper en flott variasjon i interiøret.

Selv om resultatet vil se imponerende ut, er det heldigvis enkelt å lage en fotovegg. Her får du tips og inspirasjon.

Hvor skal bildeveggen være?

En bildevegg kan egentlig fungere i alle rom i huset – selv om hvilke bilder du ønsker å henge opp, nok vil avhenge av både hvilket rom det er og resten av interiøret. Et godt tips er likevel å lage bildeveggen på en vegg med rolig overflate. På et mønstrete tapet vil bildeveggen som oftest se «støyete» ut.

Så lenge bakgrunnen passer, er det imidlertid fritt frem.

En bildevegg i stua vil gi flott kontrast til de store vinduene og store bildene på andre vegger. Bildevegger er også et populært designgrep i gangen og kontoret og på soverommene eller badet. Eller du kan lage den i trappa, for eksempel ved å spille på den trekantede formen på veggen der.

Hvor stor veggflaten er, bestemmer naturligvis det kreative spillerommet. Med små bilder kan du likevel lage spennende bildevegger også på relativt små flater.

Et generelt råd er å la nederste kant på bildene eller samme avstand mellom dem, noe som skaper mer ro og harmoni i bildeveggen. Men dette velger du selvfølgelig selv.

Inspirasjon til bildeveggen

Når du har bestemt deg for hvilken vegg du skal lage fotoveggen på, er det tid for å planlegge.

De fleste vil bestemme en del grunnleggende ting før de går i gang med selve utvelgelsen av bildene:

Hvilken fargeskala skal bildene ha? Bildeveggen fungerer som regel best når bildene har omtrent samme tone. Dette kan du fikse selv ved å justere farger, kontrast og lysstyrke i det gratis programmet CEWE FOTOVERDEN. Eller du kan fylle veggen med svart/hvitt-bilder.

Hva slags motiver vil du fylle veggen med? Alt fra feriebilder og familiebilder til mer abstrakte blinkskudd kan fungere fint – men som regel ikke blandet sammen på en og samme vegg. Du kan også lage en bildevegg fra én spesiell begivenhet – for eksempel bryllupet.

Hvor store skal bildene være, og skal alle være like store? Like bildestørrelser og -formater gir et roligere inntrykk og passer fint i mer klassiske, «formelle» interiører, mens ulike formater og størrelser gir en mer leken følelse, for eksempel i TV-stua.

Hva skal bildene trykkes på? Galleritrykk på akrylglass gir maksimal fargeglans i stua, mens fotolerret og skumplate gir en dus og rolig følelse på soverommet og i spisestua. På kjøkkenet og badet er aluminiumsplater anbefalt siden de tåler vanndamp. Du kan også trykke kontursterke bilder på tre for en rustikk og spesiell stemning, eller lage en leken kollasj av sekskantede hexxas.

Hvilken farge skal eventuelle rammer ha, og skal de ha passepartout?

Lag bildeveggen

Nå er du klar til å velge ut bildene! Et godt råd er å tegne en skisse over bildeveggen, hvor du samtidig fyller rammene med et ord eller tre for å fortelle hvilket bilde som skal henge hvor. Da ser du fort om det du tenkte da du startet, faktisk vil fungere. Kanskje du ender opp med å tegne nye skisser, med mer lekent eller roligere preg, før du er fornøyd.

Når du er fornøyd, laster du inn bildene i fotoprogrammet vårt, gjør eventuelle justeringer, og bestiller dem på vanlig måte.

God fornøyelse!