Meld deg på nyhetsbrev - få 75,- til en CEWE FOTOBOK
Kategori
Type
Merke
Pris fra-til
Svart/hvitt-bilder

Svart/hvitt-bilder

Lag et stilig svart/hvitt-bilde til veggen din

  • Mange formater og størrelser
  • Ulike materialer
  • Enkelt å utforme selv
fra 199,-

Lag et flott svart/hvitt-bilde til veggen

Lite er stiligere enn et flott svart/hvitt-bilde. Og ofte får de motivet til å gjøre enda større inntrykk der det henger på veggen. Svart/hvitt-bilder er rett og slett gode historiefortellere – fordi mangelen på farger både skjerper konsentrasjonen og appellerer til fantasien vår. Du kan lage svart/hvitt-bildene selv – og trykke det i akkurat den størrelsen og på det materialet du ønsker. Ja, det er faktisk lekende enkelt.

  1. Last ned vårt gratis fotoprogram, og åpne det.
  2. Velg det produktet du vil lage.
  3. Sett inn det bildet du ønsker, og dobbeltklikk på det for å redigere fargene og gjøre eventuelle andre justeringer.
  4. For å gjøre et fargefoto til svart/hvitt, klikker du på «Fargeeffekter» og velger «Svart/hvitt». Du kan også justere lysstyrke og kontrast, beskjære det, eller gjøre andre tilpasninger.
  5. Legg på kanter, rammer eller andre grafiske virkemidler hvis du ønsker det.
  6. Se over bildet.
  7. Legg det i handlekurven og gjennomfør bestillingen.

Hva gir et godt svart/hvitt-bilde?

Ikke alle bilder egner seg like godt i svart/hvitt. Bildeprogrammet vårt er så raskt og enkelt å bruke at du gjerne kan leke deg helt til du finner et fotografi som passer. Men det kan være greit å lese gjennom følgende råd:

• Mønstre, former, figurer, strukturer og linjer gjør seg ofte svært godt i svart/hvitt.

• Motiver med sterke kontraster gjør seg gjerne godt i svart/hvitt. Også myke kontraster kan imidlertid fungere, for å skape et bilde som utstråler harmoni.

• Bilder av mennesker fungerer ofte bra, både portretter og gatefotografier. På de sistnevnte løser du også problemet med glorete bakgrunner som stjeler oppmerksomhet. Portretter er imidlertid avhengige av at skyggene faller «riktig» – ellers kan motivet bli ødelagt.

• Arkitektur med sterke former og skyggevirkninger blir ofte mer virkningsfulle uten farger.

• Minimalistiske landskap, som jorder, rullesteiner på stranda, en gammel skigard på et beite osv. gjør seg gjerne godt i svart/hvitt. Mørke skyer mot horisonten er et annet klassisk motiv innen sjangeren.

• Motiver hvor fargene er viktige, som solnedganger eller blomsterenger, er naturlig nok mindre egnede til sort-hvitt-fotoer.

Mange varianter

Svart/hvitt-bilder kan trykkes på alle mulige overflater og størrelser. Hvilket materiale du bør velge, avhenger både av hvor det skal henge, og hvordan du vil at det skal se ut. Her er noen av mulighetene:

Akrylglass er enkelt å holde blankt, og gir bildet helt klart og tydelig, med imponerende dybde. Siden glasset reflekterer lys, egner det seg likevel mindre godt på steder med mye gjenskinn.

Alu-plater er et stilig designobjekt i seg selv, med en matt overflate helt uten refleksjoner.

Hard skumplate tilfører bildet en gallerifølelse, og har matt overflate som ikke reflekterer lys. Siden plata er lett, er bildene enkle å henge opp overalt.

Fotolerret gjør at bildene ser ut som kunstverk, og kommer ferdig oppspent rundt en blindramme i ekte tre.

Plakater fås i en rekke ulike papirtyper.

Veggbilder på tre gir svart/hvitt-bildet en helt spesiell rustikk og naturlig look, og gir enn spennende twist til fotografiet.