6 tips for å fange hverdagens vakre øyeblikk

Det kan være lett å føle at vår egen hverdag er uinteressant og kanskje til og med kjedelig. Men uansett hvordan den måtte være, så kan fotografering hjelpe deg med å se hverdagen med friske øyne. Hver dag blir vi presentert for utallige fotomuligheter – fra de spontane øyeblikkene som forsvinner like raskt som de kom, til våre daglige rutiner som vi er så vant til. Og det beste er at du ikke trenger noe fancy utstyr eller eksotiske omgivelser for å fange dem!

Les videre for våre tips for å se de vakre fotomulighetene i hverdagen! Kanskje ender du opp med et blinkskudd som du kan bruke til å lage et helt unikt veggbilde?

Sett et tema for hva du vil fotografere

For å bli mer oppmerksom på alt du kommer over i løpet av en dag, kan det være en god idé å finne et bestemt tema for hva du skal fotografere. For eksempel kan du velge en farge, og dokumentere gjenstandene og detaljene du ser som har akkurat den fargen. Det kan være alt fra en lilla blomst du ser i en blomsterforretning eller ute i hagen, lilla blomkål i grønnsaksdisken til et par lilla sko noen har på seg på vei til jobb. Dette kan også være en morsom øvelse for alle som elsker å oppdatere Instagram-feeden sin – hver uke kan du finne en ny farge eller stil, og legge ut bildene til glede for deg selv og følgerne dine.

Sett et tema…

…for eksempel lilla!

Bruk de ressursene du har

En vanlig misforståelse er at du er nødt til å besøke fantastiske steder eller eie dyrt utstyr for å ta de beste bildene. Og det er klart at du kan få flere innstillingsmuligheter og litt mer kreativ frihet ved å benytte et systemkamera, men samtidig er vi sterke talsmenn for at alle kan ta et flott bilde ved å bruke det utstyret de har – enten det er et mobilkamera, et kompaktkamera eller et systemkamera. Når du har funnet motivet du ønsker å fotografere, kan du bruke tradisjonelle komposisjonsregler for å løfte bildet et hakk. Lys og komposisjon er virkelig de beste vennene dine her, så hvis du trenger en hjelpende hånd er det lurt å benytte seg av teknikker som regelen om tredjedeler eller «the rule of third», som det også kalles.

Det er også fint å bruke naturlig lys, så det kan lønne seg å fotografere når det enda er dagslys ute, eller under den blå timen – som kan gi noen virkelig unike resultater.

Regelen om tredjedeler: Se for deg to horisontale og to vertikale linjer, og plasser de viktigste delene av motivet i krysningspunktet og langs linjene. Så vil bildet ditt bli mer balansert og behagelig å se på!

Hvis noe gjør deg glad – ta et bilde av det!

Et godt fotografi formidler følelser, og hvis du kommer over noe som vekker glede hos deg så er sjansen stor for at det også vil ha samme effekt på andre. Prøv å fange øyeblikket akkurat slik du ser det, slik at du kan bevare det lille øyeblikket av glede for deg selv og andre. Du kan også prøve å samle disse øyeblikkene over tid, og lage din egen lykkebok!

Ta vare på øyeblikk som gjør deg glad.

TIPS: En CEWE FOTOBOK Pure kan være perfekt for dette – i den kan du nemlig samle din 22 gladeste bilder. Fotoboken lager du på bare et par minutter i vår CEWE FOTOBOK Pure-app, som kan lastes ned fra App Store eller Google Play.  

Undersøk omgivelsene dine

Stedet der du bor er sannsynligvis et godt utgangspunkt for å samle hverdagens små nyanser og øyeblikk. Utforsk området i nabolaget, og dokumenter nøyaktig det du ser. Dette vil gi et realistisk glimt inn i ditt område og skildre hvordan det er å bo der. Dette er et fint minne å ha dersom du en gang flytter vekk fra dette stedet, eller for å se hvordan ting forandrer seg (eller står stille) over tid og gjennom årstidene.

Mat, mat, mat!

Vi vet hvordan et bilde kan ta oss med tilbake til et øyeblikk eller situasjon – luktene, følelsene og til og med smakene! Neste gang du setter deg ned for å spise, så kan du prøve å ta frem kameraet ditt før du begynner å forsyne deg av det du har på tallerkenen. Matfotografering har vært svært populært de siste årene, spesielt i sosiale medier som Instagram, og vi kan skjønne hvorfor. Når du klarer å fange hvert eneste element i retten, samt teksturen og fargen, lager du samtidig et godt sammensatt bilde. I tillegg lager du en visuell påminnelse om det velsmakende måltidet. Igjen: Husk å bruke regelen om tredjedeler, og prøv gjerne å endre kamerainnstillingene for å skape forskjellige visuelle effekter. Hvis du er kreativ nok, så kan til og med brødskiva med gulost bli et flott motiv!

Glad i å lage mat? Lag en CEWE FOTOBOK med bilde av dine beste retter og oppskrifter!

Let etter mønstre, former og linjer 

Det er noe tilfredsstillende og estetisk tiltalende med velordnede objekter og mønstre. Og dette gir deg muligheten til å ta et fantastisk bilde av nesten hva som helst. Hold øynene åpne for visuelle elementer som viser orden og regelmessighet – det kan være en rad med trær, veimerkinger som er perfekt malt eller til og med noe så enkelt som salt- og pepperkvernene på bordet ditt. Tenk på hvordan du kan bruke lyset for å lage skygger, eller prøv å fotografere fra en annen vinkel for å få et nytt perspektiv. Symmetri og gjentakende elementer kan du finne mange steder, og med en kreativ tilnærming kan du få flotte bilder av gjenstander du ser hver dag.

Tips: Ett bilde på veggen er bedre enn 1000 på mobilen. Eller kanskje du skal lage en bildevegg fylt opp med alle favorittbildene dine?

Du kommer sikker til å møte på alle slags fotomuligheter i hverdagen, og vi vil gjerne se bildene du tar! Fortell oss hvordan det går med fotograferingen i hverdagen, og del gjerne bildene med oss på Instagram under taggen #CEWEhverdag.