Lek med bildeperspektivet

Ved å ha det litt gøy med perspektivet kan du skape morsomme og surrealistiske bilder som skiller seg ut. Lag en illusjon av at du kan bære kompisen din på lillefingeren, at dere befinner dere i en verden av gigantiske solbriller og bittesmå mennesker, eller at du kan holde store tårn oppe med bare en hånd. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan få til med denne fototeknikken!

Et velkjent feriebilde fra noen som har besøkt Det skjeve tårnet i Pisa

Tvunget perspektiv

Du har helt sikkert sett dette fotografiske trikset i praksis dersom du kjenner noen som har besøkt det skjeve tårnet i Pisa. Teknikken kalles forced perspective, eller tvunget perspektiv på norsk. Det betyr at du bruker perspektivet til å skape optiske illusjoner og ulogiske bilder.

Gjør det som er stort lite, og det som er lite stort

Ta med deg noen gjenstander og vennegjengen, finn en egnet lokasjon og eksperimenter! Det avgjørende her er avstanden – det som skal se størst ut plasserer du nærmest kameraet. Det som skal være lite stiller du lengre bak. Hvor langt bak personen eller gjenstanden skal være kommer an på hvor liten du vil at den skal være.

Resultatet kan bli noen virkelig komiske bilder!

Ditt beste perspektivbilde kan du for eksempel forstørre og henge opp på veggen, eller hva med å lage et morsomt krus?

Hvis du trenger litt inspirasjon til hva du kan gjøre med denne teknikken, kan du ta en titt på Pinterest.

Lykke til, og ha det gøy!