Kompaktkamera

Kompaktkameraer er den beste løsningen hvis du ønsker et lite digitalkamera som du kan ha med overalt. Felles for dem er at de har innebygd optikk som ikke kan skiftes ut, slik du kan på et systemkamera. Utover det er variasjonen enorm, fra enkle instantkameraer og «knipsekameraer» til avanserte prokompaktkameraer. Hvis du er usikker på om hva slags kamera du bør velge, får du gode råd i vår kameraguide.

Side av 3

Mer om kompaktkamera

Hva er kompaktkamera?

Kompaktkameraer er kameraer med innebygd optikk, som ikke kan byttes ut slik du kan på et systemkamera. De er også mindre og lettere enn tilsvarende systemkameraer.

Den kompakte størrelsen og lave vekten gjør dem til et godt valg hvis du vil ha med kameraet overalt, eller du opplever at din gamle speilrefleks er for stort og stort sett samler støv.

Siden kompaktkameraer ikke lar deg bytte objektiv, er det viktig å velge et kamera som dekker dine behov. Det meste er mulig, og du finner gode tips til hva du bør kjøpe i vår kameraguide.

Bredt utvalg av kompaktkamera

Hos CEWE Japan Photo finner du et bredt utvalg i hele spekteret av kompaktkameraer, fra de helt enkle til prokompaktkameraer med aps-c eller fullfomatsensor.

Grovt sett kan kompaktkameraer deles inn i seks kategorier:

  • Superzoomkameraer som kan fotografere alt fra miljøbilder i vidvinkel til nærbilder av ting langt borte.
  • Prokompaktkameraer med svært høy bildekvalitet og enten fast optikk (ingen zoom) eller begrenset zoom.
  • Prokompaktkameraer med stor zoom (superzoom). Disse er relativt store, men fortsatt mindre enn tilsvarende systemkameraer.
  • Kameraer som tåler røff behandling og vannsprut.
  • Enkle og små kompaktkameraer til en billig penge.
  • Instant- og Polaroid-kameraer som kan skrive ut bildene direkte.

Ved å bruke filtreringsmulighetene på siden, kan du også se utvalget av vanntette kameraer for undervannsfotografering, viltkameraer og 360°-kameraer, i tillegg til flere av kategoriene ovenfor. Ved å trykke på den røde filterknappen, kan du også se utvalget av vanntette kameraer for undervannsfotografering, viltkameraer og 360°-kameraer.

Se alle våre typer kamera.