Systemkamera

Systemkameraer gir deg muligheten til å bytte mellom ulike objektiver, enten du velger speilløst, mellomformat eller speilreflekskamera. Du får full kontroll under fotograferingen, i tillegg til topp bildekvalitet. De er derfor et perfekt valg for hobbyfotografer og proffer – eller hvis du vil ha et kamera som kan mestre alt, til en relativt billig penge. Hvis du er usikker på om et systemkamera er beste løsning for deg, bør du lese vår kameraguide.

Side av 8

Mer om systemkamera

Hva er systemkamera?

Et systemkamera er kort fortalt et kamera hvor du kan bytte mellom ulike objektiver – til forskjell fra kompaktkameraer der objektivet ikke er utbyttbart. De gir også enorme muligheter til å koble til ekstrautstyr som blitz, mikrofon, filtre og fjernutløsere.

Systemkameraer gir svært høy bildekvalitet. Sammen med fleksibiliteten gjør det dem populære blant både profesjonelle og hobbyfotografer – som kan utvide «utstyrsparken» etter hvert som behovene endres og lommeboka tillater det.

Skal du velge systemkamera?

Moderne speilløse systemkameraer er mindre og lettere enn «gammeldagse» speilreflekskameraer. De er likevel større og tyngre enn kompaktkameraer, så de er ikke for alle. Hvis du er usikker på hva du bør velge, finner du tips og råd i vår kameraguide.

Bredt utvalg systemkameraer: speilløse, speilrefleks og mellomformat

Hos CEWE Japan Photo finner du et bredt utvalg av systemkameraer, både speilløse og speilrefleks (DSLR), og med både APS-C- og fullformatssensor. Vi har også mellomformat- og rammesøkerkameraer for reklamefotografer og entusiaster.

Filtreringen til venstre på siden lar deg se hele utvalget av fullformat, crop-format (APS-C), mellomformat- og rammesøkerkameraer. Ved å trykke på den røde filterknappen, kan du se hele utvalget av fullformat, crop-format (APS-C), mellomformat- og rammesøkerkameraer.

De mest populære modellene kan kjøpes både som kamerahus og som kit med medfølgende objektiv. Vi har også et bredt utvalg av objektiver, samt adaptere som lar deg bruke dine gamle speilrefleksobjektiver på speilløse systemkameraer (også kalt speilrefleks uten speil).

Merk deg at det ikke fins adaptere motsatt vei. Det kan altså ikke bruke objektiver beregnet på et speilløst systemkamera på et speilreflekskamera.

Se alle våre typer kamera.