Videokamera

Med et videokamera blir det enkelt å ta film! Hos CEWE Japan Photo finner du et bredt utvalg av videokameraer i alle prisklasser – til alt fra profesjonelle filmfotografer og vlogging til hjemmebruk. Se utvalget her. Eller se vår kameraguide hvis du er usikker på om et videokamera er noe for deg.

Side av 2

Videokamera

Et videokamera er spesialisert for å filme. Hvis du ønsker å ta levende bilder – enten det er enkle videoer av ungenes fotballkamper eller fra et bryllup, bør du derfor velge et videokamera – selv om også kompakt- og systemkameraer kan ta video.

Videokameraer lar deg også ta mye lengre filmsekvenser enn vanlige digitalkameraer. Dermed kan du få med hele talen til brudens far i ett opptak.

Hos CEWE Japan Photo finner du videokameraer i alle kategorier og prisklasser. Vi har kameraer til vlogging, actionkameraer, viltkameraer og VR og 360°-kameraer – samt alt fra enkle videokameraer til camcordere og cine-kameraer egnet for profesjonelle.

Vanlige videokameraer kan grovt sett deles i tre kategorier. De aller enkleste koster rundt 3000 kroner og egner seg til enkle videoer der lyden ikke er så viktig. Fra cirka 6000 kroner og oppover får du bildestabilisator, flere tilkoblingsmuligheter, og bedre mikrofon og optikk – bedre jo mer penger du legger i kameraet. Disse videokameraene egner seg til det meste, også til filmprosjekter på videregående skole.

Fra 10.000 kroner og oppover får du full kontroll over filmingen. For rene amatører kan alle valgmulighetene imidlertid virke forvirrende. Dette segmentet er derfor best egnet for deg som virkelig ønsker å dyrke filming som hobby eller jobb.