Artikkel - Inspirasjon

Blomster er alltid gode fotomotiv, og det er overraskende mye man kan gjøre med dem for å lage noen kreative, og fine bilder. Man kan drukne dem i maling, tenne på dem eller fryse dem for å nevne noe, og nesten alt man gjør med dem kan gi et kult bilde. Så her er det med andre ord bare fantasien som setter grensene! Her har vi samlet et par tips til inspirasjon for neste fotoprosjekt.

Frys blomstene

Putt blomstene i en beholder med vann og frys dem! Gir en veldig kul effekt (og sikkert et par ekstra likes på Instagram) som er perfekt å eksperimentere med. Bruk én stor blokk, flere små eller kanskje begge deler? Når du er ferdig med å ta bilder kan det være fin bordpynt?

Dekonstruer blomstene

Ikke bare plukk blomsten, plukk den fra hverandre! Dander og plasser delene utover et bord f.eks. og ta bilder ovenfra for best effekt. Legg gjerne en «hel» versjon ved siden av for å vise dekonstruksjonen.

Bruk en ren bakgrunn

Om man tar bilder av blomster på en ren bakgrunn, gjerne svart, kommer detaljene virkelig til sin rett. Her kan man eksperimentere med former og farger til man går lei og lage noen skikkelige kunstverk. Hva med å helle litt maling over blomsten mens du tar bilder? Bruk gjerne en blits så du kan bruke en liten blender så alt blir skarpt.

Skriv noe!

Plasser blomster rundt til et ord! Fordi hvorfor ikke? Det er visuelt interessant ut og morsomt, og man trenger jo ikke noen bedre grunn enn det. Om man har få blomster kan man sette kameraet på et stativ så vinkelen er helt lik og ta flere bilder der du flytter på dem og slår sammen alle bildene etterpå. Man kan også ta bilder av et par blomster og duplisere dem i Photoshop. e.l.

Spray med vann

Duggdråper på blomster ser alltid fantastisk ut. Problemet er ofte at de er det om morgenen, før de har åpnet seg for sola. Da kan du enkelt og greit ta en tom spruteflaske (som er grundig vasket om det har vært såpe i e.l.) og sprute på blomsten før du tar bilder. Enkelt og gir meeeget fine bilder.