Instax- og Polaroid-kameraer

Med et Polaroid- eller Instax-kamera skriver kameraet selv ut bildene umiddelbart. Det gir utrolig mye fotomoro – og et helt spesielt retrouttrykk på bildene. Du får i dag kjøpt polaroidkameraer med en rekke funksjoner og utskriftsformater, både analoge og digitale.

Side av 3

Polaroid- og Instax-kameraer

Polaroidkameraet har fått en skikkelig renessanse de siste årene. Og det har kommet en rekke ulike instantkameraer, fra både Polaroid, Instax fra Fujifilm og andre produsenter – som kommer med mange ulike formater og funksjoner.

Grunnen til at kameraene som skriver ut bildene selv, har blitt populære, er enkel: Å få minnene skrevet ut i øyeblikket, enten det er under pokerlaget eller ved bålplassen, er morsomt! Og enda morsommere er det gjerne hvis selve bildet ikke egentlig ble så bra. Polaroidkameraene er jo svært enkle kameraer, med et helt spesielt retrouttrykk på bildene.

Hvilket instantkamera du bør velge, avhenger først og fremst av disse faktorene:

Størrelse og format på utskriften: Det klassiske, kvadratiske Polaroid-formatet heter Polaroid 600 og er det største. Deretter følger det rektangulære Wide fra Fujifilm, og de kvadratiske Square og Instax Mini.

Selv om den klassiske polaroiden er et kamera helt uten innstillingsmuligheter, fins det også instantkameraer hvor du har en viss kontroll. Enkelte åpner for å justere hvor mørkt bildet blir med en highkey/lowkey-knapp, mens Impossible I-1 gir mulighet for full manuell innstilling.

Hvis du ønsker enda større kontroll over bildene, kan du kjøpe et digitalt polaroidkamera. Med disse kan du både velge hvilke bilder kameraet skal printe ut, og laste bildene over på datamaskinen etterpå. Enkelte polaroidkameraer kan også skrive ut bilder fra andre kilder, som sendes til kameraet via Bluetooth.