Liv-Runi Antonsen finner du til daglig i markedsavdelingen på hovedkontoret til CEWE, hvor hun jobber med sosiale medier og innhold til kanalene våre. Hun har fotografert siden hun var 12 år gammel, og har aldri greid å bestemme seg om hun liker å jobbe med innholdsproduksjon og sosiale medier eller foto best. Derfor har hun det nå som plommen i egget hos oss hvor hun kan gjøre begge deler. Hun har i de siste årene jobbet mest med bedriftsfoto, event og konserter og portretter. Her har vi samlet noen av bildene hennes.

Hvor lenge har du fotografert?

Jeg fikk mitt første kamera da jeg var 12 år gammel. Det hadde APS-teknologi, så med unntak av valgfag da jeg studerte i Australia har jeg faktisk aldri fotografert med film. Deretter fikk jeg mitt første Olympus digitalkamera i 2002, og siden har det blitt et utall bilder som har fulgt meg gjennom livet. Jeg gikk vel over fra å kalle meg hobbyfotograf til å ha selvtilliten til å kalle meg fotograf i 2012, og har fotografert profesjonelt i 9 år via eget firma i større og mindre grad. Neste mål nå er å ta svenneprøven.

Hva liker du best å ta bilder av?

Nå har jeg i hovedsak fotografert bilder for bedrifter og til innhold i sosiale medier de siste årene, men når jeg virkelig er i mitt ess, så finner du meg enten foran en scene, ute og fotograferer portretter eller natur. Å gå tur med meg er omtrent umulig for en ikke-fotograf. Jeg ser motiver over alt og er nok litt miljøskadd, så jeg runder snart 47 000 bilder på mobilen.

Hva har du i fotobagen?

Jeg er nok ikke så veldig utstyrsfetisjist, så kamerabagen min er urovekkende mager. Jeg tar stort sett alle bildene mine med følgende:

  • Canon EOS 5D Mark III
  • Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS III USM
  • Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM
  • Metz 52 Af-1 Blits

Jeg må alltid ha med meg min Lastolite reflektor med 5 ulike sider, den er gull til portretter. Jeg har også en Canon EOS 7D og en Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM, men de er stort sett med som backup. Ellers lar jeg dattera mi leke med et Leica D-Lux kompaktkamera. Hun er overraskende flink. Det er viktig å fange dem tidlig!

Hvis du hadde et ubegrenset budsjett, hvilket kamera og objektiv hadde du kjøpt?

Jeg er langt på overtid når det kommer til oppgradering av utstyret mitt, så lista er allerede klar. Først og fremst blir det en Canon EOS R5, så blir det å erstatte EF-optikken med tilsvarende RF-fatning. Jeg sikler også på RF 85mm f/1.2 eller RF 100mm f/2.8, men det er nok litt lenger frem i tid. Ellers skulle jeg gjerne hatt en Zhiyun Crane til stabilisering på video. Jeg låner en Mavic Mini drone om dagen, og den minnet meg om hvor mye jeg har savnet å fly, så burde vel kanskje satt drone på lista mi også.

Hva er ditt beste fototips?

Det kommer helt an på hva man skal fotografere. Ikke vær redd for å by på deg selv når du fotograferer mennesker, det er når du får dem til å le og slappe av at gullkornene kommer. Tenk alternativt når det kommer til komposisjon og perspektiv når du tar bilder ute på tur. Ellers er jeg veldig fan av Robert Capa som en gang sa at «dersom bildene dine ikke er gode nok, så er du ikke nært nok».