Artikkel - Inspirasjon

Mange har noen gamle leker eller figurer stående hjemme. Disse er faktisk ikke bare fine motiv for fotografering, men en god måte å lære seg litt mer om lys og komposisjon. Og ikke minst; det er utrolig gøy! Man kan lage en hel scene i LEGO eller et kult portrett av en action-figur, her er det bare å (no pun intended) leke seg! Her har vi samlet noen tips til inspirasjon for neste prosjekt!

Lag en historie

Lag din egen Toy Story! Finn frem masse forskjellige leker og lag forskjellige scener med dem. Lat som om de rømmer, tar seg en oppdagelsestur, baker på kjøkkenet, tar for seg i kjøleskapet… Idéene er mange med andre ord. Og hvem vet? Om du virkelig får inspirasjonen over deg og det blir en skikkelig historie; Lag en CEWE Fotobok av det! Vipps har du laget en barnebok f.eks.

LEGO

Ah, LEGO! En evig kilde til kreativitet. Lag en kul scene og historie eller kanskje gjenskap et øyeblikk fra en film? Nesten alt kan lages i LEGO, så det er bare å begynne og bygge. Man trenger ikke bruke noe mer enn en minifigur eller to for å få til noe kult, så det er lett å tilpasse til hvor mye man vil legge i bildet.

Miniatyrfigurer

Mange har togsett liggende fra barndommen eller kanskje man har det som hobby. Til disse togsettene er det ofte gjerne små miniatyrfigurer av folk som gjør vanlige ting og finnes i alle mulige varianter og temaer. Disse er helt perfekt til å lage skikkelig kule bilder med og det finnes omtrent ingen grenser for hva man kan finne på. En spesielt morsom variant er å la arbeiderfigurer jobbe på/med vanlige ting i vanlig størrelse, som f.eks. en ost eller om man skal ta det enda litt lengre som i eksempelbildet.

Gå ut!

Ta med deg lekene ut og lag noen «realistiske» scener. Ta med deg et par litt store figurer, f.eks. en dinosaur, ut i skogen e.l. og plasser dem i ekte kulisser. For å skape litt skala kan det være greit å passe på at planter og andre ting ikke stikker over figuren. Da forsvinner litt av illusjonen rett og slett. Om man har tilgang til miniatyrtrær osv. er det perfekt å bruke sammen med en detaljert dinosaurfigur.

Lag en scene med actionfigurer

Lag din egen superhelt-scene! Bruk action-figurene til barna for å lage en cinematisk scene. Dette er en god anledning til å eksperimentere med LED-lys for å skape skikkelig dramatikk i bildet. Prøv med forskjellige typer farger på forskjellige lamper f.eks. En PC-skjerm med et passende bilde på kan være en god bakgrunn som gjør at det ser litt ekstra proft ut.