Artikkel - Inspirasjon

Ah, endelig er våren her og det regelrett spirer av motiver de fleste steder om dagen! Det være seg hestehov, en sommerfugl, hoggorm eller andre vårtegn. Når våren kommer er det alltid enklere å gå seg en tur ut og da er det også enklere og få tatt noen fine bilder i samme slengen. Her har vi samlet sammen noen inspirerende tips til motiver nå som våren er her så du kanskje får noen idéer til neste blinkskudd!

Vær kreativ med blomster

Nå spretter blomstene frem overalt fremover og de er gode motiver for fine bilder. Ta deg en tur ut og se etter hestehov, hvitveis, blåveis osv. og du får ikke bare fine bilder, men vårstemningen setter seg skikkelig i kroppen! Plukk med deg noen hjem og lag et kreativt bilde innendørs? Om man befinner seg i en by er parken et godt sted for motiver. Om man bor i Oslo og omegn kan Botanisk hage på Tøyen varmt anbefales (ikke tråkk i bedene!)

Ta bilder i motlys

Å ta bilder i motlys gir ofte en spesiell stemning i bildet, og kanskje spesielt i en vårvåken skog. Å la sola såvidt stikke frem fra bak et tre så lyset "lekker" rundt blir ofte rett og slett lekkert! Pass dog på, sol rett i kameraet er ikke akkurat anbefalt, og ta bilder når sollyset ikke er så sterkt. 

Portretter i naturlig lys

Våren er perfekt for å ta portrettbilder i naturlig lys. Solnedgangene og soloppgangene skjer som regel på høvelige tidspunkter på dagen så det er enklere å komme seg ut en tur også.  Eksperimenter med bakgrunnselementer (eller forgrunnselementer) og bruk gjerne det spirende plantelivet som kulisser!

Makro

Vår = makrosesong. Det er liv overalt og motivene står nesten i kø foran kameraet og man trenger ikke mer enn et makroobjektiv (og kameraet selvsagt) for å få tatt noen knallfine bilder. Om man tar bilder av insekter er det et godt tips å ta turen ut om morgenen når insektene ofte sitter stille. Har man litt flaks er de også dekket av frisk morgendugg og da kan det bli virkelig fin-fint!

Fugleliv

Det er ikke bare de "små" tingene som våkner til om våren, fuglelivet eksploderer nærmest også. Mange trekkfugler kommer tilbake etter vinteren og aktiviteten er naturlig nok også høyere enn om vinteren for de fastboende. Et godt stativ og et teleobjektiv på rundt 200mm er anbefalt. 

Abonnere på nyhetsbrev

Få 75kr til en CEWE FOTOBOK

Les om:

  • Kreative tips og idéer til bildene dine
  • Gode tilbud
  • Spennende produktnyheter
  • Morsomme fotokonkurranser

Du mottar verdikoden når du har meldt deg på nyhetsbrev. Nyhetsbrev vil du motta på e-post.

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev godkjenner du samtidig vår personvernerklæring.

Du kan til enhver tid melde deg av nyhetsbrev i "Min konto" eller ved å trykke på linken for avmelding nederst i nyhetsbrevet. Vi deler aldri dine personlige opplysninger med andre!

Din nyhetsbrevspåmelding…

mangler kun 1 TRYKK

Av sikkerhetshensyn vil du snarest motta en bekreftelsesmail.

Trykk på linken i bekreftelsesmailen for å aktivere din påmelding

Du kan når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev. Det gjør du i "Min konto" eller ved å trykke på linken for avmelding nederst i nyhetsbrevet.

Feil

Din e-postadresse er ugyldig. Sjekk inntastingen.

Registration failure text