Halloween - perfekt dag for fotografering

Ta noen skremmende gode bilder!

Artikkel - Inspirasjon

Halloween er en fantastisk mulighet for å ta noen litt annerledes bilder! Det pyntes med lys, folk klær seg ut, det er massevis av morsomme rekvisitter å få kjøpt; Alt ligger i det hele tatt til rette for fotografering! Ha en fotoshoot med barna i kostymene sine, inviter til Halloween-fest og lag til en portrettvegg der du tar bilder av alle gjestene eller bare ta noen skikkelig stemningsfulle bilder av et gresskar du har skjært ut? Mange har meninger om Halloween i Norge, men hvorfor ikke fokusere på det morsomme og få noen kule bilder i samme slengen?

Finn frem noen rekvisitter, kanskje til og med ta en tur til et skummelt sted, og ha en fotoshoot! Enten det er med barna eller venner er det skikkelig gøy å gjøre litt ut av det når man først er i kostyme.

Finn en skummel location

Når man først har kostyme og skal knipse noen bilder er det jo gøy å gjøre litt ekstra ut av det. Ta en tur i skogen eller en gammel bygning etc. og fotografer på location! En skummel location gir virkelig bildene det lille ekstra og det gjør hele fotograferingen morsommere også.

Finn fram kniven, gresskaret og kameraet!

Å skjære gresskar er kanskje ikke så vanlig her til lands ennå, men de er i butikkene og det er kjempegøy. I tillegg er jo det jo selve symbolet på Halloween. De blir også veldig fine fotomotiv, så her er det bare å være kreativ. Skjær ett gresskar, eller kanskje flere om du finner på et tema, og putt et lys inni og knips i vei! Bruk gjerne et LED-lys inni gresskaret, så har du mer kontroll over lyset. Godox og LumeCube har lys som er helt perfekt for dette.

Ta noen skikkelige portrettbilder

Et godt kostyme krever nesten å dokumenteres skikkelig, og det gjør man med et skikkelig portrettbilde. Finn frem kameraet og et objektiv med blender f/2.8 eller større så har du igrunn det du trenger. Ideelt sett har man et objektiv med f/1.8 iom. at mange bilde tas når dagen er på hell og da trenger man litt lys. Men ikke vær redd for å bruke blitsen eller LED-lys! Det kan virkelig sette prikken over i-en.

Bruk rekvisitter

Rekvisitter kryr det av når det er Halloween. Spindelvev på boks, blodampuller, sminke, masker, det regelrett flyter over av muligheter for gode bilder i rekvisitter. Det skal sies at mange rekvisitter man får kjøpt rundt Halloween kanskje ikke er av estetisk høy kvalitet, men Halloween blir bare større og større her til lands så det er faktisk et ganske godt utvalg av kvalitetsrekvisitter nå om dagen og det meste er jo bare et par klikk unna.

La barna dokumentere selv

Når barna er ute og går fra dør til dør etter godteri i et kult kostyme kan det nok påstås at de har det ganske så fint. Hva med å la dem dokumentere kvelden selv? Man vil kanskje ikke sende smårollingene ut med et mobilkamera eller et skikkelig kamera, men hva med et «godt gammeldags» engangskamera? Da er det bare trykke på knappen og det fikser ungene lekende lett. Og man kan føle på den gamle spenningen mange husker fra da man fremkalte film, selv om ungene kanskje syns det er litt rart å ikke se bildene med en gang.