CEWE Japan Photo Hovedkontor

 

THOMMAS EFTEDAL

Thommas Eftedal finner du til daglig i markedsavdelingen her i CEWE Japan Photo der han jobber med grafikk til nettbutikken. I tillegg jobber han også med 3D-printsatsningen. Han har fotografert siden han var rundt 17 år og har hatt det som hobby siden. Det går mest i makro- og naturbilder samt et og annet portrett, men alt som finnes interessant havner som regel foran objektivet på et tidspunkt. Her har vi samlet et lite utvalg bilder Thommas har knipset.

Canon EOS 1D C + Canon EF 500mm f/4L | © Thommas Eftedal

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 85mm f/1.2L II | © Thommas Eftedal

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 24-70mm f/2.8L II | © Thommas Eftedal

Hvor lenge har du fotografert?

Siden jeg var rundt 17 år. Da fikk jeg en fantastisk julegave av mor og far, nemlig et Fujifilm Finepix S5600. Det holdt en god stund til jeg oppdaget utskiftbar optikk og kjøpte et Canon EOS 400D. Så har det vært en mer eller mindre aktiv hobby siden.

Hva liker du best å ta bilder av?

Det er vanskelig å velge et spesifikt subjekt, men jeg har alltid likt å ta bilder av edderkopper og knelere. Er veldig glad i makrofoto på generell basis, men det er noe spesielt med edderkopper og knelere som gjør dem til ypperlige modeller. De følger med på deg på en måte, og har alltid syns det er fascinerende. Kan også nevne at jeg nylig har «oppdaget» miniatyr/actionfigur-fotografering.

Hva har du i fotobagen?

I fotobagen har jeg for øyeblikket følgende (i aktivt bruk, men ikke nødvendigvis i bagen på hver tur):

Canon EOS R

Canon EF 135mm f/2.0L

Canon EF 40mm f/2.8 STM

Tamron 180mm f/3.5 Makro (ute av produksjon)

Laowa 60mm f/2.8 2x Makro

3x Lumecube 2.0 + det meste av tilbehøret

2x Godox M1 RGB LED-panel

Hvis du hadde et ubegrenset budsjett, hvilket kamera og objektiv hadde du kjøpt?

Akkurat nå er jeg veldig spent på Canon EOS R5. Det og RF 28-70mm er nok det jeg hadde gått for om jeg må velge bare ett kamera og ett objektiv. Alternativt hadde jeg heller ikke sagt nei takk til et Fujifilm GFX 50R + GF 120mm heller.

Hva er ditt beste fototips?

Ikke akkurat et konkret teknikktips, men har du tatt et bilde du syns er fint; PRINT DET! Altfor mange bilder havner og blir liggende på harddisker og i Facebook-album, men det er utrolig inspirerende å se på et trykt bilde i stort format. Kanskje en nabo eller venn ser bildet og vil ha en kopi? Vipps så er det kanskje liv lage for å selge bildene dine?

Canon EOS R + Canon EF 40mm f/2.8  | © Thommas Eftedal

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 100mm f/2.8L  | © Thommas Eftedal

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 100mm f/2.8L | © Thommas Eftedal