Prosjektet - "Cocks and Chicks"

av Thor Håkonsen

Prosjektet

Noen prosjekter tar lenger tid å komme i gang med enn andre, og tar dermed veldig lang tid å bli ferdige med og dette er et sideprosjekt som nok er langt fra ferdig ennå, selv om det ble startet for snart 10 år siden. I 2013 tok jeg noen bilder for en kamerat som hadde noen litt sjeldnere høns, og resultatet av disse bildene viste meg at høns kan være både spennende og varierte motiver å ta bilder av, og ikke minst så er hanene hos mange av rasene en helt enormt fotogene og har en ganske “cocky attitude” og det er mange, mange spennende detaljer i både kam, fjes og fjærdrakt! Jeg gikk lenge å tenkte på få gang dette prosjektet igjen etter de første bildene i 2013, men det skulle ikke være før i desember 2018 jeg kom i gang igjen. Og da lærte jeg om enda flere spennende hønseraser! Visste du at det finnes raser som er helt sorte? Med sort kam, sort fjærdrakt, sort nebb og til og med sorte innvendig? Som nevnt tidligere, det finnes en helt enorm variasjon! Etter denne fotoshooten i 2018 så skjedde det en del uforutsette ting som gjorde at bildene ble liggende på disk, urørt i et par år før jeg denne høsten satte i gang igjen med både redigering og så nye fotograferinger – og nå har jeg tatt bilder av mange, mange forskjellige høns og jeg håper at også dere med disse bildene lar dere fascinere av hvor varierte disse kan være! Nå gleder jeg meg bare til våren igjen, hvor hanene er på sitt flotteste slik at jeg kan igjen kan dokumentere disse flotte etterkommerne av dinosaurene! Bildene er tatt med et forholdsvis enkelt studiooppsett som jeg kan sette opp i en garasje eller på en låve. Jeg har en sammenleggbar hvit (eller sort) bakgrunn som lyses opp med 2 stk Godox AD200 blitser. Så setter vi opp et lite bord eller 3 paller som det legge en hvit vinylduk eller lignende på som dyrene står på. Dyret er belyst med en større studioblits (Godox AD600) med en stor softboks som er plassert nesten over dyrene for å få lys på begge sider av hodet uansett hvordan det snur seg.

Prosjektet har jeg gitt det internasjonale navnet Cocks & Chicks! Men vært oppmerksom på at dette IKKE er work safe å søke på!

Paduaner, hane og høne © Thor Håkonsen

© Thor Håkonsen

Brahma, hane © Thor Håkonsen

Orpington, høne © Thor Håkonsen

Malayer, hane © Thor Håkonsen

Malayer, høne © Thor Håkonsen

Brahma, hane © Thor Håkonsen

Brahma, hane og høne © Thor Håkonsen

Silkehøne © Thor Håkonsen

© Thor Håkonsen

Thor Håkonsen

Thor Håkonsen er en naturfotograf som har spesialisert seg på reptiler, og hoggorm spesielt. Til daglig jobber han i markedsavdelingen til CEWE Japan Photo. Han er leder i interesseorganisasjonen for reptiler og amfibier i Norge, Norsk Herpetologisk Forening. Thor er også medlem av Norske Naturfotografer/NN