Prosjektet - "Dogspotting"

av Cecilie Thoresen

Prosjektet

Som "Dogspotter" går jeg rundt i Oslo og jakter på hunder. Ser jeg en hund som jeg vil ta bilde av går jeg bort til eier og presenterer meg. Jeg sier jeg er en dogspotter som tar bilder av hunder jeg møter i Oslo og om jeg kan få ta bilder av hunden deres. 9 av 10 sier ja. De som sier nei er som oftest de som rett og slett har dårlig tid, men noen blir også litt skremt av kameraet og tror jeg vil ta bilde av dem. Men som oftest synes eierene at det er kjempegøy og de varmer fort opp til meg når de ser hvor gøy hundene har det i prosessen. Jeg kaller det “klikketrening” med kamera. Hunder som eiere sier vanligvis er vanskelig å ta bilder av overrasker som oftest eierne med å posere og være veldig villig til å bli tatt bilder av. De får en miks av mental stimulering, masse ros og selvsagt honorers de med godbiter.

Når jeg er feridig ber jeg eierne sende meg en melding på instagram med detaljer om hunden så jeg har dem i arkivet mitt. Deretter redigerer jeg bildene i Photoshop og sender eierne bildene på Insta så de kan dele dem på dere Instagram/Facebook om de ønsker det mot at de krediterer meg som fotograf.

© Cecilie Thoresen

© Cecilie Thoresen

© Cecilie Thoresen

© Cecilie Thoresen

© Cecilie Thoresen

© Cecilie Thoresen

© Cecilie Thoresen

© Cecilie Thoresen

© Cecilie Thoresen

© Cecilie Thoresen

© Cecilie Thoresen

Bildet som startet det hele. © Cecilie Thoresen

Cecilie Thoresen

Mitt navn er Cecilie Thoresen og jeg er en Dogspotter i Oslo. Det startet med et bilde av en boxer utenfor en cafe i Bogstadveien. Jeg knipset et bilde med mobilen, fiklet litt med redigeringsapper og det var det. Jeg var hektet. Jeg løp rundt med mobilen en stund og tok bilder av tilfeldige hunder jeg møtte i Oslo, men det tok ikke lang tid før jeg innså at jeg måtte ha bedre utstyr for å få resultatene jeg ønsket. Så en dag gikk jeg en på Japan Foto på Byporten og kjøpte mitt første kamera uten å ane hva jeg drev med. Det ble en bratt læringskurve fra der. Et par måneder etter fikk jeg meg Photoshop og med YouTube tutorials og mye frustrasjon så begynte jeg å få teken på det også. Det er nå 2 år siden eventyret startet og resten er historie.

Se flere av bildene til Cecilie på Instagram.

CEWE Photo Award

Cecilie vant månedens bilde for juli i årets konkurranse!