Ta fargesprakende bilder

Høsten er som skapt for fotografering!

Artikkel - Inspirasjon

Dagene blir kjøligere og de litt tykkere genserne tas frem igjen fra bakerst i skapet – høsten er her! Kanskje du er litt lei deg for at sommeren har sagt takk og farvel, men du kan jo trøste deg med at høsten er en fantastisk tid for fotografering!

Så ta på deg jakka, finn frem kameraet og ta turen ut i de fargerike omgivelsene. Her får du noen idéer til høstfotograferingen som kan hjelpe deg i gang.

Fang alle fargene

Overgangen fra den grønne sommeren til høstens gule, oransje, brune og noen ganger røde omgivelser er virkelig flott. Ta bilder av høstbladene før de forsvinner – både av trærne og bladene som har falt på bakken. Prøv gjerne å ta bilder tidlig om morgenen eller litt nærmere kvelden. Solen som står på midt på dagen kan være hard for høstbildene dine. Når solen står litt lavere på himmelen gir den en mykere glød til omgivelsene og kan forsterke alle de vakre fargene.

Stolt av bildene dine? Vis de frem i en CEWE FOTOBOK!

Solnedgang/oppgang

Fang den flotte solnedgangen/oppgangen! Å ta høstbilde av den perfekte solnedgangen/oppgangen kan kreve litt tålmodighet, så sørg for å sjekke værmeldingen på forhånd slik at du reduserer sjansen for å bli skuffet.

Når solen går ned/opp endrer lysnivået seg mye raskere enn det gjør om dagen. Det kan være lurt å justere eksponeringen slik at den samsvarer med lysnivåene.

Hvis du befinner deg i nærheten av et vann, så kan du prøve å ta et bilde av solens refleksjon i vannet. Solstrålene vil etterlate seg en vakker lysløype over vannet, som utvider seg etter hvert som den kommer nærmere deg. Denne effekten kan gi noen virkelig imponerende høstbilder av solnedgangen/oppgangen.

Fargerike høstbilder som dette kan være skikkelig fint på veggen hjemme. Hva med å lage et CEWE VEGGBILDE av solnedgangen/oppgangen?

Ta fine høstbilder av din firbeinte venn

Når du likevel skal på luftetur med hunden i det fine høstværet: Hvorfor ikke ta med kameraet også? Å ta naturlige bilder av kjæledyret utendørs er en fantastisk mulighet til å fange personligheten deres. La den løpe gjennom en haug med blader, og ta masse morsomme bilder! Hunder kan fort la seg distrahere, og det er ikke alltid så lett å få den til å sitte stille og posere. Gi hunden heller sjansen til å løpe rundt, og hold kameraet klart – du vet aldri når det dukker opp en god fotomulighet.

Disse høstlige bildene passer perfekt i fotoboken om kjæledyret ditt!

Involver barna

Kle på dere varme og behagelige klær, ta en tur ut i høstværet og hør høstbladene knase under føttene. Høstportretter er veldig populære, spesielt de bildene hvor barna leker med høstbladene. De minste kan være litt motvillige til å stå stille for å bli fotografert, så ta i stedet bilder mens de leker. De vil ikke engang legge merke til kameraet når de er opptatte med å ha det moro!

Ta et skritt tilbake

Fra bladene på bakken til de fargerike tretoppene – ta noen skritt tilbake for å sørge for at du fanger det vakre bildet i sin helhet. Benytt deg av både naturlige og menneskeskapte linjer når du fotograferer høstlandskapet. Elver, trær og fjell er fine naturlige linjer, mens veier, bygninger og broer kan tilføre struktur til ditt urbane landskapsfotografi.

Sånn! Da har du noen tips du kan ta med deg inn i høsten. Og når du har fanget sesongen i all sin prakt, kan du jo lage en CEWE FOTOBOK med alle de fine bildene dine. Hvis ikke vi allerede hadde nevnt det.